Karlskoga Isolering har fått i uppdrag att isolera en 9 240 kvm stor multisporthall som byggs inom Oslofjord Convention Center. Konferensanläggningen är Europas största helt integrerade konferensanläggning, som också är den första konferensanläggningen i norra Europa som är planerad för såväl kulturupplevelser som relationsbyggande aktiviteter inom stora organisationer.


Karlskoga Isolering isolerar multisporthall

Byggherre är Oslofjord Property AS, hyresgäst är Oslofjord Convention Center AS. Karlskoga Isolering har fått i uppdrag att utföra all ventilationsisolering.
Det första konferenshotellet kommer att ha 235 rum och bredvid det kommer en multisporthall på 9 240 kvm att ligga.

Kapacitet för riktigt stora event

Hela området täcker en yta på 270 000 kvm, där själva konferensanläggningen är cirka 160 000 kvm. För den som vill arrangera stora event, kommer det att finnas möjlighet att ta emot fler än 2 500 personer.

Under sommaren 2017 kommer de två första hotellbyggnaderna att stå klara. Ytterligare 12 hotell (totalt 1 600 hotellrum) kommer att byggas fram till år 2021. Till det tillkommer ett helt nytt konferens-center och olika sportanläggningar.

Goda förutsättningar för sportaktiviteter och nöje

Inom området kommer det att finnas bland annat en multisporthall, två fotbollsplaner med konstgräs, klättervägg, ishockeyrink och badhus tillsammans med gym- och spa-anläggning. Restauranger och kaféer kommer också att finnas.