OM OSS

Karlskoga Isolering & Värmlands Isolering – isoleringsföretag med brett erbjudande

Vi är en erfaren och pålitlig samarbetspartner inom energibesparande industriisolering, ventilationsisolering, värme och kyla samt VVS-isolering. Vi utför såväl plåtarbeten som tillverkning av madrassisolering för speciallösningar främst för industribyggnader.

Två verksamheter inom samma bolag

Karlskoga Isolering startades år 1985 av Bengt Stenlund och Stig Gustafsson. År 2009 tog Christer Stenlund och Peter Stenlund över verksamheten. Värmlands Isolering grundades år 2009 och har sin bas i Karlstad. Våra kunder återfinns framför allt i Värmland, men vi gör även arbeten åt kunder i andra områden i mellersta Sverige.

Via vår momsregistrerade firma i Norge åtar vi oss också uppdrag inom teknisk isolering i Norge. I Norge är variationen på kunder och typen av uppdrag större.

Teknisk isolering och brandtätning

Karlskoga Isolering & Värmlands Isolering är experter inom teknisk isolering och serviceuppdrag för industrin. Via Värmlands Isolering kan vi även erbjuda även brandtätning anpassad för större industrier som pappersbruk och värmeverk.

Branschkunskap och hantverkskunnande inom teknisk isolering

Vi är experter inom industriisolering och madrassisolering med egen tillverkning för specialanpassade installationer. Vi erbjuder en bred erfarenhets- och kunskapsbas i kombination med högkvalitativa produkter.

Våra installatörer och isoleringsmontörer har den hantverkskänsla som krävs för genomtänkta isoleringslösningar med lång livslängd. Vi har erfarenhet av att lösa installationer i industribyggnader med höga och varierande krav på energieffektivisering, brandsäkerhet, hållbarhet och vattenmotstånd.

Utbildad och erfaren personal

Vi ställer höga krav på vår personal. Eftersom vi har uppdrag inom många olika typer av verksamheter och branscher måste våra isoleringsmontörer och installatörer ha bred kompetens och ett brett kunnande. Vi ser till så att vår personal har de utbildningar och certifieringar som krävs för professionella och långsiktigt hållbara isoleringsinstallationer.

Certifierat och auktoriserat isoleringsföretag

Vi är certifierade inom samtliga områden som krävs för brandsäkra och energieffektiva isoleringslösningar:

  • SSG
  • ID06
  • Liftutbildning
  • Fallskydd
  • Asbestsanering
  • Ställningsutbildning (viss del av personalen)

Isoleringslösningar för industrin i Sverige och Norge

Våra kunder består till huvudsak av mellanstora industrier i Sverige och Norge. Vi har lång erfarenhet av isolering och speciallösningar för kemiindustrin, värmeverk och pappersindustrin. Vi vet vad som krävs för att isoleringen ska klara av de hårda kraven på energieffektivitet, brandsäkerhet och prestanda.
Vi samarbetar också med rör- och ventilationsfirmor och vid behov tar vi fram lösningar för fastigheter och flerbostadshus.